Armēņu grūbu zupa ar vistas gaļu
Ātrajā variantā var izmantot jau iepriekš izvārītu vai izceptu vistu, bet buljonu pagatavot no dārzeņu koncentrāta. Sātīgumam zupā var iemaisīt vārītu, caur sietu izberztu kartupeli.
Sastāvdaļas
- 1 neliela vista
- 4 sīpoli
- 1 selerijas sakne
- 1 burkāns
- 1 citrons
- ½ glāze grūbu
- 2 olu dzeltenumi
- sāls, melnie piparu graudiņi
Pagatavošana (90 min 4 porcijas)
Vistu liec katlā, pielej 2 l ūdens un pievieno 1 veselu sīpolu, gareniski uz pusēm pārgrieztu burkānu un četrās daļās sagrieztu selerijas sakni. Pieber sāli un piparus. Uzvāri, nosmel putas un turpini vārīt, līdz vista mīksta. Izņem laukā un buljonu izkās. Gaļu sagriez mazos gabaliņos.
Kamēr vista vārās, noskalotas grūbas ieber verdošā ūdenī un izvāri gatavas.
Pārējos sīpolus nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Citronam nomizo plānas mizas strēmelītes. Mīkstumu sagriez gabaliņos.
Buljonā liec grūbas un sīpolus. Uzvāri un pievieno gabaliņos sagriezto gaļu. Pēc tam iemaisi citronu miziņas un gabaliņus.
Sakul olu dzeltenumus un pakāpeniski pa tējkarotei iejauc 120 ml buljona. Ielej zupā un samaisi.
No Jauns.lv