Bavāriešu alus zupa

Laba zupa spēj darīt brīnumus, – tā uzskata bavārieši un kā piemēru min alus zupu. To ēdot ikreiz, kad cilvēkam nepieciešams atjaunot spēkus. Alus gan šajā, gan citās zupās lielā mērā pilda buljona funkcijas, vienīgi garša ir mazliet rūgtena, un rutks piešķir tai vēl savdabīgāku niansi.

 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 1/2 l tumšā alus
  • 1 l gaļas buljona
  • 2 kartupeļi, sagriezti gabaliņos
  • 2 puravi, sagriezti gredzenos
  • 2 burkāni, sagriezti šķēlītēs
  • 2 seleriju kāti, sagriezti gabaliņos
  • 1 liels sīpols, sakapāts
  • 1/2 rutka, sagriezta gabaliņos
  • 1 buntīte kārveļu vai pētersīļu
  • 1 timiāna zariņš
  • 1 lauru lapa
  • 1 ēdk. eļļas
  • 1/2 tējk. malta muskatrieksta
  • sāls, svaigi malti pipari

 

Pagatavošana (40 min 4 porcijas)

Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un puravus un viegli apcep.

Pieliec burkānus, selerijas, rutkus un kartupeļus, lauru lapu un timiāna zariņu, pielej buljonu un alu, pieber sāli un piparus un uz mazas uguns vāri aptuveni pusstundu.

Lej zupu šķīvjos, ieber nedaudz muskatrieksta un pārkaisi ar sakapātām kārvelēm vai pētersīļiem. 
 

Reklāma
Reklāma

No Jauns.lv

 

Sastāvdaļas