Aukstā biešu zupa
Nepieciešams:
1/2 1 rūgušpiena;
400 g jauno biešu (saknes ar lapiņām);
70 g svaigu gurķu;
50 g skāba krējuma;
1 ola;
sāls, cukurs, loki un diļļu zaļumi.
Pagatavošana
Jaunās bietes
vairākos ūdeņos noskalo, liek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni, līdz
tās apsegtas, un tvaiko, pēc tam atdzesē. Bietes sakapā biezenī,
kuru ar visu šķidrumu pievieno rūgušpienam. Nomizoto, mazos
gabaliņos sagriezto gurķi, sasmalcinātos lokus un dilles un sāli
pievieno aukstai zupai. Pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu
un cieti vārītas olas pusi, sagrieztu daiviņās.
Iesūtījusi Elīna Segliņa, Auksto zupu olimpiādes dalībniece