Aukstā biešu zupa

Nepieciešams:
1/2 1 rūgušpiena;
400 g jauno biešu (saknes ar lapiņām);
70 g svaigu gurķu;
50 g skāba krējuma;
1 ola;
sāls, cukurs, loki un diļļu zaļumi.

Foto no Elīnas Segliņas personiskā arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Elīnas Segliņas personiskā arhīva

Pagatavošana

Jaunās bietes vairākos ūdeņos noskalo, liek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni, līdz tās apsegtas, un tvaiko, pēc tam atdzesē. Bietes sakapā biezenī, kuru ar visu šķidrumu pievieno rūgušpienam. Nomizoto, mazos gabaliņos sagriezto gurķi, sasmalcinātos lokus un dilles un sāli pievieno aukstai zupai. Pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu un cieti vārītas olas pusi, sagrieztu daiviņās.

 









Iesūtījusi Elīna Segliņa, Auksto zupu olimpiādes dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas