Vistas zupa ar nūdelēm
Vistas buljons allaž ieteikts tiem, kas saaukstējušies. Turklāt šī zupa lieliski garšos - un būs vēl spēcinošāka -, ja piespiedīsi tai klāt citrona sulu.
Sastāvdaļas:
2 vistas filejas (apmēram 500 g), sagrieztas 1 cm strēmelēs
40 g spinātu
100 g spageti, salauzti īsākos gabalos
500 ml ūdens
1 l vistas gaļas buljona
1 selerijas kāts, sagriezts ripiņās
3 ķiploka daiviņas, sagrieztas
1 mazs sīpols, smalki sagriezts
2 ēdk. olīveļļas
Sāls un svaigi malti melnie pipari
Gatavošana:
1) Katlā uzsildi eļļu, pievieno sīpolu, ķiploku, seleriju un apcep,
līdz dārzeņi kļuvuši mīkstāki.
2) Pievieno buljonu un ūdeni un uzvāri līdz pirmajam burbulim. Tad
pievieno makaronus un vāri 5 minūtes. Makaroniem vēl nav jābūt
mīkstiem.
3) Pievieno sagrieztās vistas filejas un turpini vārīt vēl 4-5
minūtes. Noņem no uguns, ieber iekšā spinātus, sāli un piparus.
Avots: Jauns.lv