Svaigēdāju gaspačo
Gaspačo ir tradicionāla spāņu augstā zupa, kuras pamatā ir tomāti. Šo vienkāršoto gaspačo variāciju piedāvā svaigēdāja Ieva Kurzemniece.
4 personām
Gatavošana 20 minūtes
Vajadzēs:
5 vidēji tomāti
1sarkanā. Paprika
1 svaigas kukurūzas vālīte
1/4 glāzes sasmalcinātu maurloku vai sarkano sīpolu
1-2 daiviņas ķiploka
1 buntīte pētersīļu, selerijas un diļļu
10 bazilika lapiņas vai I tējk. kaltēta bazilika
1/2 avokado
1/2 citrona sulas
1/4 glāzes ūdens
1selerijas kāts vai lapas
šķipsna maltu melno un Kajennas piparu,
rotāšanai: svaiga vai saldēta kukurūza, zaļumi, avokado un tomātu
gabaliņi
Pagatavošana
1. Tomātus sagriez gabaliņos. Paprikai izņem sēklas un sagriez
gabaliņos. Kukurūzas vālītei ar nazi nobrauki graudus. Sagriez
zaļumus. Avokado sagriez lielos gabalos. Arī selerijas kātu sagriez
gabaliņos. Visas sastāvdaļas liec blenderī un sasmalcini tā, lai
biezenī būtu jūtami mazi gabaliņi.
2. ja vēlies, zupai vari pievienot gabaliņos sagrieztu saldu ābolu
vai bumbieri. Pasniedzot pārkaisi zupu ar rotāšanai paredzēto
augļu gabaliņiem.
Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/07