Svaigēdāju gaspačo

Gaspačo ir tradicionāla spāņu augstā zupa, kuras pamatā ir tomāti. Šo vienkāršoto gaspačo variāciju piedāvā svaigēdāja Ieva Kurzemniece. 

Zupa siltām vasaras dienām.

FOTO: Shutterstock.com

Zupa siltām vasaras dienām.

4 personām 
Gatavošana 20 minūtes 

 

Vajadzēs:

5 vidēji tomāti
1sarkanā. Paprika
1 svaigas kukurūzas vālīte 
1/4 glāzes sasmalcinātu maurloku vai sarkano sīpolu 
1-2 daiviņas ķiploka 
1 buntīte pētersīļu, selerijas un diļļu 
10 bazilika lapiņas vai I tējk. kaltēta bazilika 
1/2 avokado 
1/2 citrona sulas 
1/4 glāzes ūdens
1selerijas kāts vai lapas 
šķipsna maltu melno un Kajennas piparu, 
rotāšanai: svaiga vai saldēta kukurūza, zaļumi, avokado un tomātu gabaliņi

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma

1. Tomātus sagriez gabaliņos. Paprikai izņem sēklas un sagriez gabaliņos. Kukurūzas vālītei ar nazi nobrauki graudus. Sagriez zaļumus. Avokado sagriez lielos gabalos. Arī selerijas kātu sagriez gabaliņos. Visas sastāvdaļas liec blenderī un sasmalcini tā, lai biezenī būtu jūtami mazi gabaliņi. 
2. ja vēlies, zupai vari pievienot gabaliņos sagrieztu saldu ābolu vai bumbieri. Pasniedzot pārkaisi zupu ar rotāšanai paredzēto augļu gabaliņiem. 

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/07

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti