Aukstā avokado zupa ar garnelēm
Auksto zupu var gatavot ne tikai no sarkanajām bietītēm! To var gatavot arī no avokado. "Avokado zupai "piestāv" garneles un dilles," saka receptes autors tētis Normunds.
4 personām, gatavošana 10 minūtes
Sastāvdaļas:
Kefīrs 1l
Avokado nogatavināti 2 gab
Garais gurķis 1 gab vai 2-3 dārza
Ķirštomāti 8 gab
Redīsi 8 gab
Olas 3 gab (novārītas 6 min)
Garnelītes 150 g
Dilles 1 bunte
Dijon sinepes (pilngraudu) 1 tējk
Gatavošana:
1. Nomizo gurķa mizu un izņem sēklas, liec tās blendera krūzē.
2. Tāpat blendera krūzē liec daļu sakapāto diļļu, abus avokado mīkstumus, dijon sinepes un kefīru.
3. Samal visu krēmīgā, gardā zupā.
4. Lej traukā un pievieno pārējās sastāvdaļas. Sagrieztu gurķi, uz pusi vai mazākos gabalos grieztus ķirštomātus, olu un garnelītes, kā arī dilles.
5. Pasniedz aukstu.