Cepto tomātu biezzupa
“Meitiņ, pagaidi, es ielikšu cepties zupu un tad varēsim darboties!” Dzirdot sevi tā sākām, sapratu – ar šo recepti ir jādalās, jo zupa, kas tiek cepta, nav ierasta lieta.
Zupa būs ar izteiktu tomātu garšu, viegli pagatavojama.
Zupai vajadzēs:
- Tomātus – jo vairak tomātu, jo vairāk zupas sanāks
- 2 lielus burkānus
- 2-4 ķiploka daiviņas
- Nedaudz eļļas
- Sāli
- Kazas sieru.
Pagatavošanas gaita:
- Tomātus kārto uz cepešpannas. Mazos var likt ar visu mizu, bet lielos labāk noblanšēt
- Uz pannas liek arī sagrieztus burkānus
- Pārlej visu ar eļļu, pievieno sāli
- Visu liek cepties uz aptuveni 45 minūtēm 200 grādos
- Cepešpannai pievieno ķiploka daiviņas un cep vēl 15 minūtes
- Visu kārtīgi sablenderē.
- Lej šķīvī, pievieno kazas sieru un baudi!