Siera zupa ar frikadelēm
Sastāvdaļas
- 500 g maltas vistas vai tītara gaļas
- 200 g kausētā siera
- 2 ēdk. rīsu
- 5 kartupeļi
- 2 sīpoli
- 1 burkāns
- 1 ola
- sviests cepšanai
- sāls, malti pipari + piparu graudiņi, lauru lapa
- sakapāti svaigi pētersīļi un dilles
Pagatavošana
- Kartupeļus, sīpolus un burkānu nomizo. Kartupeļus sagriez salmiņos, sīpolus – smalkos gabaliņos, burkānu sarīvē.
- Pannā sakarsē sviestu un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno burkānus un apsautē.
- Malto gaļu samīci ar olu, rīsiem, sāli un pipariem. Izveido mazas frikadeles.
- Katlā ielej ūdeni, ieliec lauru lapu, ieber piparu graudiņus un sāli un uzvāri. Pievieno kartupeļus un vāri 3–5 minūtes. Ieliec frikadeles un uzvāri.
- Pievieno kausēto sieru un apceptos dārzeņus. Vāri, līdz frikadeles uzpeld virspusē. Pievieno pētersīļus un dilles.