Siera zupa ar frikadelēm

Siera zupa ar frikadelēm

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas

 

  • 500 g maltas vistas vai tītara gaļas
  • 200 g kausētā siera
  • 2 ēdk. rīsu
  • 5 kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1 ola
  • sviests cepšanai
  • sāls, malti pipari + piparu graudiņi, lauru lapa
  • sakapāti svaigi pētersīļi un dilles
     

Pagatavošana

 

  1. Kartupeļus, sīpolus un burkānu nomizo. Kartupeļus sagriez salmiņos, sīpolus – smalkos gabaliņos, burkānu sarīvē.
  2. Pannā sakarsē sviestu un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno burkānus un apsautē.
  3. Malto gaļu samīci ar olu, rīsiem, sāli un pipariem. Izveido mazas frikadeles.
  4. Katlā ielej ūdeni, ieliec lauru lapu, ieber piparu graudiņus un sāli un uzvāri. Pievieno kartupeļus un vāri 3–5 minūtes. Ieliec frikadeles un uzvāri.
  5. Pievieno kausēto sieru un apceptos dārzeņus. Vāri, līdz frikadeles uzpeld virspusē. Pievieno pētersīļus un dilles.
Reklāma
Reklāma

 

 

 

Saistītie raksti