Dārzeņu zupa ar sorgo
Sorgo bezglutēna graudaugs, kas ir ļoti vērtīgs veselības stiprināšanai, turklāt tam ir plašas izmantošanas iespējas, pateicoties tā neitrālajai garšai un irdenajai konsistencei: sorgo piemērots gan zupām, gan dažādiem salātiem, dārzeņu pildīšanai, sautējumiem, plācenīšiem un putrām.
Sastāvdaļas:
- 150 g Just Nature baltais sorgo
- 3 burkāni
- 1 paprika
- 2 selerijas kāti
- 400 g konservētu balto pupiņu
- 3 l dārzeņu buljona
- 2 ēdamkarotes garšvielu maisījums zupai
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Katlā lej aptuveni 500 ml ūdens, uzvāra, pievieno sorgo un vāra
40 minūtes*.
2. Kamēr vārās sorgo, nomizo burkānus un sagriež mazākos gabalos,
tāpat arī papriku un seleriju.
3. Katlā lej dārzeņu buljonu, pievieno burkānus un vāra 5 minūtes.
Tad pievieno seleriju, papriku, noskalotu sorgo un vāra 10 minūtes.
Pievieno noskalotas pupiņas un vāra vēl dažas minūtes.
4. Pasniedz zupu ar skābo krējumu, svaigiem zaļumiem un gardu
maizes riku.
*Ja sorgo būs iepriekš izmērcēts, tas būs gatavs krietni ātrāk.
Tāpat iespējams novārīt lielāku daudzumu sorgo un izmantot to
vairākiem ēdieniem priekšdienām.