Zivju frikadeļu zupa ar vistas buljonu
Vienkārša zupas recepte, kas bērniem liks iemīlēt zivis. Iesaka šefpavārs Raimonds Zommers.
Nepieciešamie produkti:
- 1l vistas buljons
- 100 g svaigi burkāni
- 100 g svaigi ziedkāposti
- 100 g pētersīļa sakne
- 100 g kartupeļi
- 100 g cukīni vai kabacis
- 50 g garšaugi pēc izvēles
- 300 g zandarta fileja
- 1 ola
- 50 g milti
Nepieciešamais vistas buljonam:
- 5kg vistu kauli, spārniņi vai šķiņķīši
- 100g burkāni
- 100g sīpoli
- 50 g pētersīļi
- 30 g citronzāle
- 50 g sēnes (svaigas vai žāvētas)
Pagatavošana:
Vistas buljons zupas pamatam:
- Sākumā apcep vistas kaulus, spārniņus vai šķiņķīšus. Gaļu apcep kārtīgi, tā, lai tā ir labi izcepta un brūna – tas dos intensīvāku garšu.
- Pēc tam pievieno klāt sīpolus, burkānus un sakņaugus, smalki sakapātu citronzāli.
- Garšai var pievienot klāt arī sēnes – kaltētas baravikas vai šitaki sēnes – tas dos buljonam intensīvu toni un garšu.
- Buljonu vāra uz lēnas uguns 35 – 40 minūtes.
- Gatavu vistas buljonu var sadalīt pa mazākām procijām un izmantot uzreiz vai noglabāt saldētavā.
Zupas pagatavošana:
- Gatavo vistas buljonu ielej katliņā, kurā tiks pagatavota zupa.
- Zivi ar nazi sakapā smalkos gabaliņos, pievieno olu un miltus, tad ar rokām veido nelielas frikadelītes.
- Pa to laiku buljonam pievieno smalki sagrieztu pētersīļa sakni un burkānus, tos vāra apmēram 10 minūtes.
- Pēc tam zupai pievieno frikadeles, ziedkāpostu, cukīni un kartupeļu gabaliņus un vāra vēl 5 minūtes.
- Kad zupa ir gatava, tai var pievienot svaigu piparmētru - tas izcels un papildinās zivs garšu.