Zivju frikadeļu zupa ar vistas buljonu

Vienkārša zupas recepte, kas bērniem liks iemīlēt zivis. Iesaka šefpavārs Raimonds Zommers.
Pat paši izvēlīgākie mazie ēdāji šo zupu atzīst par bezgala gardu.

FOTO: Shutterstock.com

Pat paši izvēlīgākie mazie ēdāji šo zupu atzīst par bezgala gardu.

 

Nepieciešamie produkti:

  • 1l  vistas buljons
  • 100 g svaigi burkāni
  • 100 g svaigi ziedkāposti
  • 100 g pētersīļa sakne
  • 100 g kartupeļi
  • 100 g cukīni vai kabacis
  • 50 g garšaugi pēc izvēles
  • 300 g zandarta fileja
  • 1 ola
  • 50 g milti

 

Nepieciešamais vistas buljonam:

  • 5kg vistu kauli, spārniņi vai šķiņķīši
  • 100g burkāni
  • 100g sīpoli
  • 50 g pētersīļi
  • 30 g citronzāle
  • 50 g sēnes (svaigas vai žāvētas)

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Vistas buljons zupas pamatam:

  • Sākumā apcep vistas kaulus, spārniņus vai šķiņķīšus. Gaļu apcep kārtīgi, tā, lai tā ir labi izcepta un brūna – tas dos intensīvāku garšu.
  • Pēc tam pievieno klāt sīpolus, burkānus un sakņaugus, smalki sakapātu citronzāli.
  • Garšai var pievienot klāt arī sēnes – kaltētas baravikas vai šitaki sēnes – tas dos buljonam intensīvu toni un garšu.
  • Buljonu vāra uz lēnas uguns 35 – 40 minūtes.
  • Gatavu vistas buljonu var sadalīt pa mazākām procijām un izmantot uzreiz vai noglabāt saldētavā.

Zupas pagatavošana:

  • Gatavo vistas buljonu ielej katliņā, kurā tiks pagatavota zupa.
  • Zivi ar nazi sakapā smalkos gabaliņos, pievieno olu un miltus, tad ar rokām veido nelielas frikadelītes.
  • Pa to laiku buljonam pievieno smalki sagrieztu pētersīļa sakni un burkānus, tos vāra apmēram 10 minūtes.
  • Pēc tam zupai pievieno frikadeles, ziedkāpostu, cukīni un kartupeļu gabaliņus un vāra vēl 5 minūtes.
  • Kad zupa ir gatava, tai var pievienot svaigu piparmētru - tas izcels un papildinās zivs garšu.