Jauno biešu lapiņu un gaļas zupa

Kad dobēs sāk nobriest bietes, neaizmirsti izmantot biešu lapas virtuvē! Šis ir pats labākais laiks maigās, vitamīniem bagātās un ļoti vasarīgās zupas pagatavošanai. Bietes ir ļoti vērtīga sakne, bet izrādās, ka to lapās ir daudz vairāk minerālvielu. Lapas ir A vitamīna, K vitamīna un C vitamīna krātuves. Biešu lapās ir arī vairāki B grupas vitamīnu.
Jauno biešu lapiņu un gaļas zupa

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas: 

  • 500gr. žāvētas cūku ribiņas
  • 1-2 buntītes jaunās bietītes ar visām lapām
  • 1 ēd.k. putraimi
  • 2 burkāni
  • 2 vidēji lieli sīpoli
  • 2 ķiploku daivas
  • 4-5 kartupeļi
  • garšvielas
     

     

Pagatavošana:

Ribiņas liek katlā, pārlej ar ūdeni, pieber sāli un liek vārīties. Kamēr ribiņas vārās, sagriež sīpolus un ķiplokus. Pievieno buljonam sīpolus, ķiplokus, garšvielas. Ļauj uz lēnas uguns burbuļot 20-30 minūtes.  Pieber putraimus un vāra līdz putraimi mīksti.

Kad putraimi mīksti, izņem gaļu un pieber sagrieztas biešu lapas ar visām mazajām bietītēm, sagrieztus kartupeļus un jaunos burkānus. Vāra, līdz kartupeļi mīksti. 

Gaļu notīra no kauliem un ber atpakaļ zupā. Pagaida, līdz uzmet burbuli, pagaršo un pasniedz ar krējumu.

 

Reklāma
Reklāma