Lēcas ar ķirbi kokospienā
Šis ēdiens piemērots veģetāriešiem un vegāniem, taču garšos arī citiem. Atšķirībā no ierastajām biezzupām, šis ēdiens ir vairāk līdzīgs sautējumam. Taču vari lieko ūdeni nenoliet un ēst to kā zupu.
Sastāvdaļas
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 2 lielas ķiploku daiviņas
- 1 cm ingvera saknes, sarīvētas
- 500 g ķirbja, nomizota un sagriezta kubiņos
- 4 burkāni sagriezti ripiņās
- 500 g sarkano lēcu
- 300 ml kokospiena
- 2 ēdk. karija pulvera
- Ķimenes
Pagatavošana
Katliņā sakarsē eļļu un aptuveni piecas minūtes cep sīpolus un ķiplokus. Pievieno burkānus un ķirbi un cep vēl septiņas minūtes.
Ieber kariju, ķimenes un apmaisi. Ielej kokospienu un pieliec ingvera sakni. Visu rūpīgi samaisi un zem vāka sautē kādas 10 minūtes. Tad pievieno lēcas un sautē vēl 20 minūtes. Raugiem, lai nepietrūkst šķidruma. Ja nepieciešams, pielej ūdeni, ja šķidruma ir par daudz, piecas minūtes pirms sautēšanas beigām noņem vāku, lai liekais šķidrums izgaro. Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu vai skābo krējumu.