Desiņu gulašzupa ar papriku
Zupas iebiezināšanai lieliski der rīvēts kartupelis. Vēl piesātinātāku garšu var panākt, ja kopā ar desiņām apcep arī pāris sarīvētu burkānu. Ja garšo asumiņš, var piešaut arī maltus čili piparus vai kādu aso mērci.
Sastāvdaļas: 10 personām
- 1 ½ kg kartupeļu
- 2 ½ l buljona
- 380 g sīpolu
- 150 g kūpināta cauraudža
- 5 sarkanās paprikas pākstis
- 10 prāvas cepamdesiņas
- 10 ēdk. krējuma
- 6 ēdk. eļļas
- 3–4 ēdk. maltas saldās paprikas
- 2–3 ēdk. tomātu pastas
- 5 tējk. ķimeņu
- 3 lauru lapas
- svaigi garšaugi pēc izvēles
- sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, vienu lielu pataupi. Pārējos kartupeļus, kā arī nomizotos sīpolus un papriku sagriez gabaliņos, speķi – smalkās strēmelēs, desiņas – ripās. Pataupīto kartupeli sarīvē.
- Lielā katlā sakarsē 2 ēdk. eļļas, ieber speķi un sīpolus un apcep. Pievieno kartupeļus un arī apcep.
- Iemaisi malto papriku un tomātu pastu. Pielej buljonu. Pievieno lauru lapas, ķimenes, sāli, piparus un paprikas gabaliņus un uzvāri. Iemaisi rīvēto kartupeli. Uz lēnas uguns vāri 20–25 minūtes.
- Pannā sakarsē atlikušo eļļu un apcep desiņas. Pievieno zupai, ieber zaļumus un vāri vēl 10 minūtes. Iemaisi krējumu.