Gatavojam sparģeļus! Siera dārzeņu zupa ar sparģeļiem
Vasaras sākums ir sparģeļu ražas laiks, kad tie bagātīgi saauguši arī Latvijas saimniecībās. Bioloģiskos "Mores sparģeļus" gatavo pavārs Normunds Baranovskis.

FOTO: Normunds Baranovskis
No sparģeļiem var pagatavot daudzus un dažādus ēdienus, turklāt – pavisam vienkārši!
Sparģeļos ir ļoti maz kaloriju, taču bagāti ar vitamīniem - to uzturvētība ir ļoti augsta! Turklāt no sparģeļiem var pagatavot daudzus un dažādus ēdienus.
4 personām
Gatavošanas laiks: 30 minūtes
Sastāvdaļas:
3 gab kartupeļu
2 gab burkānu
1 gab maza ziedkāposta
1 bunte sparģeļu
30 ml saulespuķu eļļas
1 ēdamk sviesta
2,5 L buljona pēc izvēles
2 saujas kapātu diļļu
150 g kausētā siera
Gatavošana:
- Sagriez kartupeli, burkānu kubos.
- Ziedkāpostu sarauj mazākos gabalos.
- Ja nepieciešams, spargeļus nomizo un sagriez uz pusi vai 3 daļās.
- Katlā kausē sviestu ar eļļu un liec sautēties burkānu.
- Pēc minūtes pievieno kartupeli, sautē vēl minūti.
- Lej buljonu un vāri 15 minūtes. Pievieno ziedkāpostus. Vāri vēl 5 minūtes, pievieno zirnīšus un spartģeļus.
- Pavāri 2 minūtes un zupai pieliec sieru un dilles. Līdz ko zupai parādās pirmie burbuļi, zupa gatava.