Gatavojam sparģeļus! Siera dārzeņu zupa ar sparģeļiem

Vasaras sākums ir sparģeļu ražas laiks, kad tie bagātīgi saauguši arī Latvijas saimniecībās. Bioloģiskos "Mores sparģeļus" gatavo pavārs Normunds Baranovskis.
No sparģeļiem var pagatavot daudzus un dažādus ēdienus, turklāt – pavisam vienkārši!

FOTO: Normunds Baranovskis

No sparģeļiem var pagatavot daudzus un dažādus ēdienus, turklāt – pavisam vienkārši!

Sparģeļos ir ļoti maz kaloriju, taču bagāti ar vitamīniem - to uzturvētība ir ļoti augsta! Turklāt no sparģeļiem var pagatavot daudzus un dažādus ēdienus.

 

4 personām
Gatavošanas laiks: 30 minūtes

 

Sastāvdaļas: 

Reklāma
Reklāma

3 gab kartupeļu
2 gab burkānu
1 gab maza ziedkāposta
1 bunte sparģeļu
30 ml saulespuķu eļļas
1 ēdamk sviesta
2,5 L buljona pēc izvēles
2 saujas kapātu diļļu
150 g kausētā siera

 

Gatavošana:

  1. Sagriez kartupeli, burkānu kubos.
  2. Ziedkāpostu sarauj mazākos gabalos.
  3. Ja nepieciešams, spargeļus nomizo un sagriez uz pusi vai 3 daļās.
  4. Katlā kausē sviestu ar eļļu un liec sautēties burkānu.
  5. Pēc minūtes pievieno kartupeli, sautē vēl minūti.
  6. Lej buljonu un vāri 15 minūtes. Pievieno ziedkāpostus. Vāri vēl 5 minūtes, pievieno zirnīšus un spartģeļus.
  7. Pavāri 2 minūtes un zupai pieliec sieru un dilles. Līdz ko zupai parādās pirmie burbuļi, zupa gatava.

Saistītie raksti