Uz ugunskura pagatavojama zupa – sēņu un sojas soļanka
Bagātīga un sildoša zupa var būt labs ēdiens vēsākā Līgo vakarā vai Jāņu rītā un dienā. Uz ugunskura pagatavojama, tā saglabās siltumu ilgi. Šoreiz veģetāras zupas recepti piedāvā pavārs Normunds Baranovskis.
4 personām
Pagatavošanas laiks 45 minūtes
Sastāvdaļas
- 100 g gaļas aizvietotāja, kaltētās sojas gabaliņu
- 400 g sēņu (pēc izvēles, tikpat labi var saldētu)
- 2 gab. sīpola
- 1 gab. ķiploka
- 1-2 gab. burkānu
- 3 ēdamk. eļļas (pēc izvēles)
- 1 ēdamk. tomātu pastas
- 400 g smalcinātu tomātu
- 4 gab. marinētu gurķu
- 100 ml marinētu gurķu sulas
- 3 l buljona (pēc izvēles)
- 50-70 g baltās kvinojas
- 1 bunte sīpolloku
Zupas pagatavošana
Sagriez burkānu, ķiploku un sīpolu mazos kubos.
Karsē katlu un liec apcept dārzeņus eļļā.
Pievieno smalkāk grieztas sēnes.
Pievieno tomātu pastu, nedaudz padedzini, tad lej tomātus un buljonu.
Pievieno sojas gabaliņus, smalkāk grieztus gurķus un gurķu marinādi.
Vāri zupu 20 minūtes.
Nogaršo, ja nepieciešams – pievieno sāli, cukuru, atkarīgs no buljona un gurķu marinādes.
Pieber kvinoju, un ļauj pavārīties vēl 10 minūtes.
Ja kvinoja uzbriedusi par daudz, pievieno vēl buljonu.
Sakapā sīpollokus un pasniedz, pārkaisot zupai.