Pastinaku krēmzupa: šefpavāra recepte
Pastinaka izmantošana uzturā var būt ļoti daudzveidīga. Tas labi iederas zupās un biezeņos, kā arī sautējumos. Šefpavārs Raimonds Zommers piedāvā pavisam vienkāršu, bet gardu krēmzupas versiju, kas pagatavota no uzturvielām bagātās saknes.
Sastāvdaļas:
- 600 g pastinaki
- 2 ēdamkarotes sviests
- 200 ml piens
- Sāls – pēc garšas
- Cidoniju sukādes – pēc garšas
Pagatavošana
- Pastinakus nomizo un sagriež 1 cm lielos gabaliņos.
- Pastinakus liek katlā, pievieno sviestu un nedaudz apcep.
- Kad pastinaki nedaudz apcepušies, tos pārlej ar pienu un vāra līdz tie ir mīksti.
- Pienu nokāš citā traukā, pastinakus kārtīgi sablendē līdz viendabīgai masai un pievieno nedaudz iepriekš nolieto pienu, lai veidojas krēmīga konsistence.
- Iegūtajai masai pievieno nedaudz sviestu un sāli.
- Ja ir vēlme, krēmzupu papildina ar saldenu skābu noti, pievienojot dažas cidoniju sukādes.
Krēmzupu var pasniegt ar pastinaku čipsiem. Kā tos pagatavot, lasi ŠEIT.