Eksotiska recepte: gurķu – zirnīšu aukstā zupa
Gan dārzi, gan veikalu plaukti šobrīd pilni ar svaigiem gardiem un aromātiskiem dārzeņiem. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina savā vasaras ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu. Nogaršo gurķu – zirnīšu auksto zupu.
Sastāvdaļas:
- 8 gurķi
- 200 g notīrītu zaļo zirnīšu
- saišķis pētersīļu
- saišķis diļļu
- saišķis piparmētru lapu
- sula no 1/2 citrona
- 4 ēdamk. olīveļļas
- 1 ķiploka daiviņa
- 250 – 300 g paniņu
- sauja riekstu vai sēkliņu pasniegšanai (var nepievienot)
Pagatavošana:
- Sablendē visas sastāvdaļas līdz maisījums ir viendabīgs.
- Liec ledusskapī uz 3 – 4 stundām, lai zupa iegūst bagātīgu garšu.
- Rotā ar smalki sagrieztiem gurķiem un zaļumiem. Klāt var pievienot sakapātus riekstus vai sēkliņas (piemēram, valriekstus, lazdu riekstus, mandeles, ķirbju sēklas).