Skābu kāpostu zupa ar grūbām (bez gaļas!)
Skābu kāpostu zupas laiks ir klāt! Šeit recepte, kur galvenā sastāvdaļa ir "Dimdiņu" skābētie kāposti.
Sastāvdaļas:
900 g skābēti kāposti “Dimdiņi”
1,5 litri dārzeņu buljona
1 liels vai divi mazi sīpoli
3-5 burkāni
150 g pērļu grūbu
1 buntīte loki
Eļļa cepšanai
Sāls pēc garšas
Rupjmaize pasniegšanai
Gatavošana:
- Sīpolus un burkānus nomizo un sagriež nelielos gabalos.
- Katlā lej eļļu un uz vidējas uguns apcep sīpolus, burkānus, pievieno nedaudz sāls, cep 8-10 minūtes;
- Katlā pievieno buljonu un kāpostus, uz vidējas uguns sautē 45-60 minūtes;
- Atsevišķā katliņā uzvāra pērļu grūbas līdz tās mīkstas, pievieno zupai, zupai pievieno arī sāli pēc garšas.
- Zupu pasniedz ar smalki sagrieztiem lociņiem, rupjmaizi, krējumu, ja vēlas.