Elitas Patmalnieces skābeņu zupa pa lēto

Modes māksliniece Elita Patmalniece kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo virtuves klasiku – skābeņu zupu.
Elita Patmalniece atzīst: viņa ģimenē ir galvenais pavārs, un tas viņai gan patīk, gan padodas.

FOTO: Normunds Baranovskis

Elita Patmalniece atzīst: viņa ģimenē ir galvenais pavārs, un tas viņai gan patīk, gan padodas.

 

Elitas Patmalnieces iecienītākie produkti ir gaļa, zivis, dārzeņi, olas, biezpiens, maize un gāzēts minerālūdens, tomēr viņa lielākoties gatavo saskaņā ar vēlmēm un sezonu, lūkojoties pēc aktuālajiem produktiem dabā un veikalā. Draugiem viņa parasti gatavo svētkos, bet reizēm arī ikdienā rodas spontāna vēlme pagatavot kaut ko garšīgu – desertus, cepumus, plātsmaizi vai pīrādziņus, cepeti, salātus vai rasolu. Elita atzīst – viņa ģimenē ir galvenais pavārs, un tas viņai gan patīk, gan padodas.

 

Skābeņu zupa

4 cilvēkiem
Pagatavošanas ilgums: 45 minūtes    
Izmaksas kopā: 5 eiro
Cena par vienu porciju: 1,25 eiro

 

Sastāvdaļas:
500 g vistas šķiņķu; 
1 ēdamk. universālo garšvielu maisījuma Rimi Smart;
2 burkāni; 
3 kartupeļi; 
100 g putraimu;
440 g konservētu skābeņu.

Pasniegšanai:
4 olas 

Reklāma
Reklāma

 

Modes māksliniece Elita Patmalniece un šefpavārs Normunds Baranovskis.

 

Gatavošana:

  1. Katliņā ielej 2–3 litrus ūdens, pievieno vistu šķiņķīšus un garšvielas. 
  2. Nomizo kartupeļus, burkānus un sagriez mazākos gabalos. Kad gaļa novārījusies, izņem to no buljona un atkaulo. 
  3. Buljonam pievieno burkānus un kartupeļus, putraimus un atkauloto gaļu. Vāri vēl 15 minūtes. 
  4. Pieliec skābenes. Sagaidi, kad uzvārās, un ņem nost no karstuma.
  5. Atsevišķi novāri olas. Tās pasniedz sagrieztas vai rīvētas zupā.

 

Saistītie raksti