Aukstā zupa mājas gaumē. Gatavo tētis!
Aukstajām zupām ir vairāki gatavošanas varianti. Kafejnīcās tās parasti ir ļoti “plānas”. “Toties es pats to gatavoju bagātīgu un biezu,” stāsta tētis Edgars Jēkabsons un gatavs dalīties ar savu recepti.
“Es neizmantoju aukstās zupas sagataves, piemēram, “Vasara”, jo tās konsistence man atgādina putru,” stāsta Edgars. “Pievienojot dārzeņus, zupa iznāk pilnvērtīgāka un var labāk izbaudīt katras sastāvdaļas garšu.”
Nepieciešams:
- 3 l tilpuma katliņš;
- 1 l kefīra;
- 0,5 l marinētas bietes;
- 100 g redīsu;
- 4–5 vārītas olas;
- nedaudz vārītās desas;
- 1 svaigs gurķis;
- 1 tomāts;
- lociņi;
- mazliet sāls.
Gatavošana
- Ielej katlā kefīru, pievieno bietes. Izmaisa.
- Redīsus, gurķi, tomātu, desu, olas sagriež palielos kubiņos. Ik sastāvdaļu ieliekot katlā, samaisa.
- Pievieno sāli un lociņus. Samaisa. Gatavs!
Piezīme. Pirms katras ēdienreizes zupu katlā samaisa. Glabā ledusskapī.