Desu zupa – vienkāršā soļanka! Kafejnīcā tik gardi neiznāk
Vēsām rudens – ziemas dienām piestāv karsta zupa. Un kas gan vēl labāk par sātīgu, mājās pagatavotu soļanku. Šo recepti izmantojam ikdienā – ātri, lēti un galvenais, ka ļoti, ļoti garšīgi.
Sastāvdaļas:
- Marinēti vai sālīti gurķi (5-6, ja nelieli);
- 3 sīpoli;
- 1 paprika;
- 2 burkāni;
- Desa (izmantoju pušžāvēto “Mājas” desu, bet derēs arī cīsiņi);
- 3-4 kartupeļi;
- 0,5l burciņa tomātu mērces;
- Garšvielas: sāls un cukurs pēc garšas; smaržīgie pipari, viena lauru lapa, 3 sasmalcinātas ķiploku daiviņas, čilli asumam
Pagatavošana:
- Ielej katliņā 1,5l ūdens, uzvāra;
- Smalkos salmiņos sagriež gurķus, sīpolus, papriku, burkānus, desu;
- Katlā ieber gurķus, lai uz nelielas uguns vārās;
- Dārzeņus pa kārtai apcep un liek katlā, pēdējo apcep desu, pievieno visas sagatavotās garšvielas;
- Kad dārzeņi un desa apmēram 25 minūtes vārījušies, pieliek salmiņos sagrieztos kartupeļus, tomātu mērci un vāra uz lēnas uguns, kamēr kartupeļi mīksti;
- Ja vēlas, zupai noslēgumā pievieno pētersīļus, dilles, melnās olīvas un citronu.