Desu zupa – vienkāršā soļanka! Kafejnīcā tik gardi neiznāk

Vēsām rudens – ziemas dienām piestāv karsta zupa. Un kas gan vēl labāk par sātīgu, mājās pagatavotu soļanku. Šo recepti izmantojam ikdienā – ātri, lēti un galvenais, ka ļoti, ļoti garšīgi.
Vēsām rudens – ziemas dienām piestāv karsta zupa.

FOTO: Shutterstock.com

Vēsām rudens – ziemas dienām piestāv karsta zupa.

Sastāvdaļas: 

  • Marinēti vai sālīti gurķi (5-6, ja nelieli);
  • 3 sīpoli;
  • 1 paprika;
  • 2 burkāni;
  • Desa (izmantoju pušžāvēto “Mājas” desu, bet derēs arī cīsiņi);
  • 3-4 kartupeļi;
  • 0,5l burciņa tomātu mērces;
  • Garšvielas: sāls un cukurs pēc garšas; smaržīgie pipari, viena lauru lapa, 3 sasmalcinātas ķiploku daiviņas, čilli asumam

 

Pagatavošana: 

Reklāma
Reklāma
  1. Ielej katliņā 1,5l ūdens, uzvāra;
  2. Smalkos salmiņos sagriež gurķus, sīpolus, papriku, burkānus, desu;
  3. Katlā ieber gurķus, lai uz nelielas uguns vārās;
  4. Dārzeņus pa kārtai apcep un liek katlā, pēdējo apcep desu, pievieno visas sagatavotās garšvielas;
  5. Kad dārzeņi un desa apmēram 25 minūtes vārījušies, pieliek salmiņos sagrieztos kartupeļus, tomātu mērci un vāra uz lēnas uguns, kamēr kartupeļi mīksti;
  6. Ja vēlas, zupai noslēgumā pievieno pētersīļus, dilles, melnās olīvas un citronu. 

Saistītie raksti