Sildoša lēcu un liellopu gaļas biezzupa "pa lēto"

Stipriem vīriem ziemā vajadzīgs stiprs ēdiens – sātīgs, sildošs, spēcinošs un aromātisks, ar gaļiņu un izteiksmīgām garšām. Televīzijas personība Valters Krauze kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski gatavo lēcu un liellopu gaļas biezzupu.
Ļoti viegli un lēti pagatavojama zupa. 

FOTO: Publicitātes foto

Ļoti viegli un lēti pagatavojama zupa. 

Valtera mīļākie ēdieni ir zemnieku brokastis – kartupeļi ar sīpoliem, olām, šķiņķi un cauraudzīti, bet no zupām viņam visvairāk garšo skābu kāpostu, frikadeļu un skābeņu zupa ar kūpinātu ribiņu. Arī tad, kad ciemos nāk brālis Arnis Krauze, top pamatīga, sildoša un garda īstu vīru zupa – lēcu un liellopu gaļas biezzupa, kas ir ļoti viegli un lēti pagatavojama. 
 

Nepieciešams:

4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 minūtes
Izmaksas kopā: 6,93 eiro
Cena par porciju: 1,73 eiro

 

  • 1 buljona kubiņš
  • 100 g nelobītu sarkano lēcu 
  • 10 g svaigu zaļumu
  • 400 g maltas liellopa gaļas 
  • 800 g tomātu savā sulā, mizotu 
  • 2 selerijas kāti
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 vidējs sīpols
  • 3 burkāni
  • čili pārslas un paprikas pulveris pēc garšas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

  1. Sagriež dārzeņus – seleriju un burkānus – mazos kubiņos. 
  2. Katlā uzkarsē nedaudz eļļas un apcep malto gaļu, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
  3. Pievieno sagrieztos burkānus un seleriju un turpina cept dažas minūtes. 
  4. Sakapā ķiplokus un sīpolu, pievieno katlā, samaisa un cep vēl pāris minūtes.
  5. Uzvāra 1,5–2 litrus ūdens un tajā izšķīdina buljona kubiņu. 
  6. Ielej buljonu katlā pie dārzeņiem un gaļas. Vāra uz lēnas uguns, līdz lēcas un dārzeņi ir mīksti (apmēram 20–25 minūtes).
  7. Pēc garšas pievieno čili pārslas, paprikas pulveri, sāli un piparus. Pasniedz zupu, pārkaisītu ar svaigi sakapātiem zaļumiem.

 

Noskaties arī VIDEO 

Saistītie raksti