Sātīgā un ātri pagatavojamā minestrones zupa – cena par porciju: 0,85 eiro
Zupas glābj izsalkušos – liekot lietā nedaudz radošuma, vairumu no tām var pagatavot ātri un vienkārši. Televīzijas personība Dagmāra Legante zupas vāra itin bieži un arī šoreiz, ciemojoties pie Rimi šefpavāra Normunda Baranovska, draudzenei Gunai gatavo minestrone – tradicionālo pupiņu zupu itāļu gaumē.
Nepieciešams:
5 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 35 minūtes
Izmaksas kopā: 5,08 eiro
Cena par porciju: 0,85 eiro
- 2 sīpoli
- 400 g burkānu kubiņu un zirnīšu maisījuma
- 3 selerijas kāti
- 400 g balto pupiņu
- 400 g mizotu plūmju tomātu
- 1 buljona kubiņš
- 20 g rīvēta cietā siera
- 20 g svaigu zaļumu
- 150 g makaronu
- sāls, pipari pēc garšas
- eļļa cepšanai
Pasniegšanai:
- 6 maizes šķēles (pēc izvēles).
Pagatavošana
- Nomizo un sagriež sīpolus un selerijas kātus.
- Lielā katlā uzkarsē nedaudz eļļas, apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno selerijas kātus un cep vēl 5–7 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
- Pievieno burkānu un zirnīšu maisījumu.
- Pielej litru ūdens un liek katlā buljona kubiņu. Maisa, līdz tas izšķīst.
- Pievieno tomātus, noskalo un notecina baltās pupiņas, liek katlā. Atstāj visu uz lēnas uguns vārīties apmēram 10–15 minūtes.
- Pievieno makaronus, pieber sāli un piparus pēc garšas.
- Karstu zupu lej bļodiņās, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru un svaigiem zaļumiem. Pasniedz ar grauzdētu vai svaigu maizi pēc izvēles.
Noskaties arī VIDEO recepti