Pavasara aukstā zupa – sablendē, dekorē un ēd!
Pavasarī mostas ne tikai daba, krāsas un smaržas, bet arī garšas un cilvēka maņas. Šis ir īstais laiks, kad izbaudīt svaigas un intensīvas garšas, pie viena stiprinot organismu ar jaudīgu vitamīnu kokteili. Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis atklāj pavisam vienkārši pagatavojamu, vitamīniem bagātīgu aukstās zupas recepti.

FOTO: Publicitātes foto
Izmanto arī bērzu sulas.
Nepieciešams:
- 1 gurķis
- 1 sauja sīpolloku
- 1 sauja pētersīļu
- 1 sauja diļļu
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. sinepju
- 600–800 ml kefīra
- 200 ml bērzu sulas
- 1 laima sula
- šķipsna sāls
Pasniegšanai:
- 150 g fetas siera
- pussauja diļļu
- 2 ēdamk. eļļas
Pagatavošana
- Trešdaļai gurķa izņem sēklas, liek to kopā ar pārējām sastāvdaļām (izņemot sieru) blenderī un sablendē viendabīgā masā.
- Pasniedz ar smalki sagrieztu gurķi, sadrupinātu sieru un piepilina nedaudz eļļas.