Mans aukstās zupas eksperiments
Nepieciešams:
jebkas, kas ienāk prātā un atrodams pieliekamajā
Pagatavošana:
Neņemos precīzi norādīt komponentu daudzumu un striktu kombināciju, jo iespējamas plašas improvizācijas iespējas. Iesaku pašu pamatdomu.
Kopā sajauc ne pārāk smalki sagrieztus dārzeņus - gurķus, tomātus, zaļos lokus ,dilles, redīsus, pētersīļu lapiņas u.c. zaļumus. Pēc gaumes var pievienot arī sasmalcinātus šķiņķi, desu vai cīsiņus, cieti vārītu olu, vārītus kartupeļus, olīves (jebko, kas ienāk prātā un atrodams pieliekamajā).Tam visam vēlams pievienot viena citrona sulu (der arī ābolu vai cits etiķis, ja tas garšo). Pievieno augu eļļu (nepārspīlējot daudzumu), sāli, garšvielas pēc paša izvēles. Ļoti labi der maisījums "Vegeta". Visu sajauc kopā (nepārcenšoties un nesašķaidot sastāvdaļas).To visu pārlej ar tomātu vai dārzeņu sulu daudzumā, kad viss veido zupas konsistences masu. Var ēst tūlīt, bet garšos labāk pēc stundas nostādināšanas ledusskapī. Pasniedzot var virsū uzkaisīt smalki grieztus zaļumus, rupji rīvētu pikantu sieru, pievienot karoti skāba krējuma.
Labu apetīti!
(Spāņu aukstās Gaspačo zupas recepte ir radikāli atšķirīga no šīs)
Doma radās tīras improvizācijas rezultātā.
Iesūtījis:
Āris Liepiņš,Auksto zupu olimpiādesdalībnieks