Spāņu aukstā zupa salmoreho (salmorejo)
Šī ir lieliska aukstās tomātu zupas recepte!
Nepieciešams:
1 kg tomātu vai 1l tomātu sula
1 gab sakaltusi baltmaize
sīpoli
sāls pēc garšas
ābolu etiķis pēc garšas
2 vārītas olas
100g kūpinātas desas
3 ķiploku zobiņi
Pagatavošana:
Uzliec vārīties olas.Tomātus sagriez četrās daļās, izgriez astītes vietu, sīpolu nomizo, maizi sagriez kubiciņos.Visu saliec traukā un sablendē. Pievieno sāli, etiķi, augu eļļu un ķiplokus. Sablendē vēlreiz. Olas sagriez (kā pašam labāk patīk - kubiciņos vai daiviņās), kūpinātu desu arī sagriez kubiciņos. Pasniedz dziļā šķīvī, pievienojot pa 1 ēdamkarotei olu un desu. Ja zupa ir pārāk bieza, var pievienot ūdeni. Jāpasniedz auksta, var ielikt arī kādu ledus gabaliņu.
Iesūtījusi: Santa Muceniece, Auksto zupu olimpiādes dalībniece