Aukstā zupa ar kvasu

FOTO: Shutterstock.com

Nepieciešams:

  • 1l maizes kvasa
  • 500 g jauno bietīšu ar visām lapām
  • 2 svaigi gurķi
  • redīsi 
  • lociņi
  • 2 cieti vārītas olas
  • tējkarote smalkā cukura
  • skābs krējums

 

Pagatavošana:

Ņemiet 1 litru maizes kvasa, 500 g jauno bietīšu ar visām lapām, 2 svaigus gurķus, lociņus, 2 cieti vārītas olas, tējkaroti smalkā cukura, skābu krējumu pēc garšas.

Bietītes nomazgā, nomizo, liek katlā un vāra apmēram pusstundu, tad pievieno noplaucētas biešu lapas un atstāj uz uguns vēl minūtes desmit. Pēc tam ūdeni nolej atsevišķā traukā, bet bietes un to lapas sīki sagriež un ieber terīnē. Tur saber arī gurķu gabaliņus, sakapātas cieti vārītas olas, lociņus un cukuru. Biezumus pārlej ar kvasu un atdzesētu biešu novārījumu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem un dillēm.

Reklāma
Reklāma

 

 

 

Sastāvdaļas