Aukstā zupa ar garnelītēm

Nepieciešams:

500 g saldētas tīrītas garneles

100 g redīsi

3 vārīti kartupeļi

2 gab (300 g) vidēja lieluma svaigi gurķi

500 g marinētas bietes

6 olas

3 - 4 l kefīra

2 buljona kubiņi pēc izvēles (vislabāk vistas)

zaļumi - dilles, pētersīļi, lociņi

 

 

No personīgā arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

No personīgā arhīva

Pagatavošanas laiks: 40 min.

Pagatavošana:

Nepieciešams liels trauks, kur pagatavot zupu. 1)Traukā sagriež kubiciņos novārītus un atdzesētus kartupeļus, 2) pievieno saldētas garneles, 3) sagriež svaigus gurķus kubiciņos, 4) redīsus sasmalcināt pēc iespējas smalkākos gabaliņos, labākais variants sarīvēt virtuves kombainā vai vienkārši uz rīvīti, 4) sagriež 5 novārītas olas, vidēji lielos gabaliņos, 5) smalki sagriež zaļumus, daudzums pēc izvēles, 5) pievieno marinētas bietes un 6) aplej ar kefīru un samaisa. Tad atsevišķā traukā sagatavot buljonu, aptuveni 1 l siltā ūdens izšķīdināt buljona kubiciņus, un pievienot zupai, var pielikt arī sāli un piparus pēc izvēles. Pasniedz ar uzbērtiem zaļumiem un vārītu olas šķēli. LABU APETĪTI! :)

 

Reklāma
Reklāma

Iesūtījusi: Dace Zīriņa, Auksto zupu olimpiādes dalībniece

 

Sastāvdaļas