Aukstā zupa ar garnelītēm
Nepieciešams:
500 g saldētas tīrītas garneles
100 g redīsi
3 vārīti kartupeļi
2 gab (300 g) vidēja lieluma svaigi gurķi
500 g marinētas bietes
6 olas
3 - 4 l kefīra
2 buljona kubiņi pēc izvēles (vislabāk vistas)
zaļumi - dilles, pētersīļi, lociņi
Pagatavošanas laiks: 40 min.
Pagatavošana:
Nepieciešams liels trauks, kur pagatavot zupu. 1)Traukā sagriež kubiciņos novārītus un atdzesētus kartupeļus, 2) pievieno saldētas garneles, 3) sagriež svaigus gurķus kubiciņos, 4) redīsus sasmalcināt pēc iespējas smalkākos gabaliņos, labākais variants sarīvēt virtuves kombainā vai vienkārši uz rīvīti, 4) sagriež 5 novārītas olas, vidēji lielos gabaliņos, 5) smalki sagriež zaļumus, daudzums pēc izvēles, 5) pievieno marinētas bietes un 6) aplej ar kefīru un samaisa. Tad atsevišķā traukā sagatavot buljonu, aptuveni 1 l siltā ūdens izšķīdināt buljona kubiciņus, un pievienot zupai, var pielikt arī sāli un piparus pēc izvēles. Pasniedz ar uzbērtiem zaļumiem un vārītu olas šķēli. LABU APETĪTI! :)
Iesūtījusi: Dace Zīriņa, Auksto zupu olimpiādes dalībniece