Sibīrijas okroška jeb baltā aukstā zupa
Iecienīta veldzējoša zupa.
Nepieciešams:
- kartupeļi
- olas
- salāti
- redīsi
- svaigs gurķis
- ūdens
- sāls
- krējums
- dilles
- lociņi
- etiķis
Pagatavošana:
Vārīti atdzesēti kartupeļi, vārītas atdzesētas olas, salāti, redīsi, svaigi gurķi, auksts ūdens, sāls, krējums, dilles, lociņi, etiķis/esence pēc garšas - produktus sajauc kopā. Visu laiku uzglabā ledusskapī, jo pasniedz ledaini aukstu, tādā veidā saglabājot zupas burvīgo garšu! Recepti man iemācīja tēvs, kurš bērnību pavadīja Sibīrijā. Tur šī zupa esot bijusi lielā cieņā! Labu apetīti!
Iesūtījusi: portāla Ilvija Špundzāne lasītāja.