Gazpacho zupas recepte

FOTO: Shutterstock.com

Nepieciešams:

1 l dārzeņu buljons
1 kg tomāti, bez mizas
2 gurķi
3 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
3 paprikas
4 ēd. k olīveļļa
1 tējk. citrona sula
4 šķēles tostermaize
pētersīļi
smalkie lociņi
sāls
pipari
tobasko mērcīte

 

Pagatavošana:

Uzvāra buljonu, es izmantoju Knorr dārzeņu buljonu, atdzesē.
Tostermaizei nogriež garoziņas, kuras vēlāk sagriež mazos kubiciņos un apcep uz
pannas ar nedaudz sviesta un garšvielu sāli.
Tostermaizi iemērc gatavajā buljonā.
Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, nomizo un sagriež.
Gurķus nomizo un sagriež daļās.
Papriku iztīra un sagriež.
Sīpolus un ķiplokus notīra un sagriež.
Visas sastāvdaļas sablenderē, beigās pievieno olīveļļu, citrona sulu, sāli, piparus un
tobasco mērcīti, sablenderē visu kopā.
Liek ledusskapī apmēram uz 2 stundām atdzesēties.
Gatavai zupai uzkaisa smalki sagrieztus pētersīļus, lociņus un grauzdiņus.
Ļoti garšīga zupiņa!!
Labu apetīti!

Reklāma
Reklāma

 

Iesūtījusi: Andra Onukrane, Auksto zupu olimpiādes dalībniece

 

Sastāvdaļas