Gazpacho zupas recepte
Nepieciešams:
1 l dārzeņu buljons
1 kg tomāti, bez mizas
2 gurķi
3 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
3 paprikas
4 ēd. k olīveļļa
1 tējk. citrona sula
4 šķēles tostermaize
pētersīļi
smalkie lociņi
sāls
pipari
tobasko mērcīte
Pagatavošana:
Uzvāra buljonu, es izmantoju Knorr dārzeņu buljonu, atdzesē.
Tostermaizei nogriež garoziņas, kuras vēlāk sagriež mazos kubiciņos
un apcep uz
pannas ar nedaudz sviesta un garšvielu sāli.
Tostermaizi iemērc gatavajā buljonā.
Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, nomizo un sagriež.
Gurķus nomizo un sagriež daļās.
Papriku iztīra un sagriež.
Sīpolus un ķiplokus notīra un sagriež.
Visas sastāvdaļas sablenderē, beigās pievieno olīveļļu, citrona
sulu, sāli, piparus un
tobasco mērcīti, sablenderē visu kopā.
Liek ledusskapī apmēram uz 2 stundām atdzesēties.
Gatavai zupai uzkaisa smalki sagrieztus pētersīļus, lociņus un
grauzdiņus.
Ļoti garšīga zupiņa!!
Labu apetīti!
Iesūtījusi: Andra Onukrane, Auksto zupu olimpiādes dalībniece