Aukstā zupa ar tomātu sulu vai malkas zāģēšanas talkas zupa:)
Nepieciešams:
Krabju nūjiņas
vārīta desa
svaigi gurķi
zaļumi
paprika (nedaudz)
konservēta kukurūza
melnās olīvas
tomātu sula
sāls, cukurs
ūdens
Pagatavošana:
Visas nepieciešamās sastāvdaļas sagriež, pielej tomātu sulu,
ūdeni, proporcijas atkarīgas no tomātu sulas, ja biezāka, tad
vairāk var pieliet ūdeni, tad pievieno sāli un cukuru pēc garšas,
ja vēlas arī maltos melnos piparus. Zupu ieteicams iemaisīt jau
iepriekšējā vakarā!
Pirmo reizi šo zupu pagatavoju gatavojoties malkas zāģēšanas talkai
draugu ģimenē. Talcinieku bija daudz, tāpēc arī zupu maisīju 10
litru katlā. Rezultātā bija 7,5 litri zupas no 3 litriem sulas. Nu
jau ceturto gadu visi malkas talkā gaida manu auksto zupu:)
Un ideja radās ļoti vienkārši - manam vīram negaršo bietes:)
Iesūtījusi: Inese Daugaviete, Auksto zupu olimpiādes dalībniece