Zaļā aukstā zupa
Nepieciešams:
2 burciņas pa 500 gr Rjaženka vai biolakto, tīrkultūra, paniņas
300 gr redīsi
nedaudz ūdens
100 gr mung pupiņas (var jebkuras citas mazās pupiņas)
aptuveni 200 gr spināti vai skābenes
2 - 3 kartupeļi
3- 4 īsie gurķi
piparmētru lapas (lielās aptuveni 3 lapiņas)
baziliks
1 tējkarote asafoetida, cumin
1/4 čili, sāls
Pagatavošana:
Novāra pupiņas (pirms tam izmērcējot), kartupeļus sagriež un
novāra, dārzeņus un lapas sagriež, sajauc kopā ar rjaženku. Visas
garšvielas var sajaukt nelielā daudzumā rjaženkas, lai vienmērīgi
izmaisās + nedaudz ūdens, ļauj 30 minūtes ievilkties, beigās
pievieno pāris piles citrona sulas.
P.S. visas augstākminētās garšvielas var nopirkt shivas centrā, bet
var iztikt arī ar sāli un čilī! Zupa ļoti, ļoti garda :)
Iesūtījusi:
Egija,
dalībniece