Sarkano kāpostu zupa

Īsta ziemas zupa!

Krāsu dažādībai pieber kāzu zirnīti!

FOTO: Shutterstock.com

Krāsu dažādībai pieber kāzu zirnīti!

Cūkas gaļu dažas minūtes vāra nelielā ūdens daudzumā, tad izņem no katla, atdzesē un sagriež strēmelēs. Ķiploku, sīpolu un šķiņķi sautē eļļā, līdz sīpoli un ķiploki sāk nedaudz mainīt krāsu.

Pievieno sagrieztus kāpostus, selerijas, cūkas gaļu, sagrieztus konservētos tomātus, ķimenes un turpina sautēt, līdz kāposti saplok.

Kad kāposti kļuvuši mīksti, pielej buljonu, pieber 2 tējkarotes sāls, piparus un vāra slēgtā traukā uz ļoti lēnas uguns apmēram stundu.

Uz pannas viegli apbrūnina desiņas. Taukvielas izmantot nav ieteicams.

Desiņām jābūt no visām pusēm vienmērīgi apceptām.

Katlu liek atpakaļ uz uguns, uzvāra, pievieno cīsiņus un 1/2 no samaltajām pupiņām. Virumu apmaisa un lēni vāra 15 minūtes.

Reklāma
Reklāma

Tad pievieno atlikušās pupiņas, pieber sāli un nepieciešamības gadījumā pielej vēl buljonu. Turpina vārīt 10 minūtes. Ķiplokus apbrūnina eļļā.

Eļļu caur sietiņu ielej zupas katlā un 15 minūtes lēni vāra. Zupu pasniedz kopā ar grauzdētu baltmaizi.

 

Sastāvdaļas

  • Sāls, pipari
  • Cūkas gaļa - 100.gr
  • Ķiploks - 2.daiviņas
  • Sīpols - 1.gab
  • Žāvēts cūkas šķiņķis - 100.gr
  • Olīveļļa
  • Sarkanie kāposti - 500.gr
  • Ķimenes
  • Konservēti tomāti - 200.gr
  • Selerijas
  • Buljona kubiņi
  • Cīsiņi - 200.gr