Zirņu un kartupeļu zupa
Zirnīšus un kartupeļus vāra 3 glāzēs buljona, līdz tiek mīksti. Izvārītos dārzeņus samaļ gaļas maļamajā mašīnā un pārlej ar buljonu. Sīpolus apcep sviestā un eļļā gaiši zeltainus. Apceptos sīpolus pievieno zirnīšu un kartupeļu biezenim, pielej atlikušas 2 glāzes buljona un uzvāra. Zupu vāra maisot, kamēr taukvielas vairs nepeld virspusē. Pirms katlu noņem no uguns, virumā iemaisa sieru un sāli pēc garšas. Pasniedz ar sarīvētu sieru un grauzdiņiem. Ja zupa tiek vārīta, zinot, ka būs jāsilda, sieru zupai pievieno, tikai to sildot, īsi pirms pasniegšanas.
Sastāvdaļas
- Sāls, pipari
- Siers
- Olīveļļa
- Sīpoli - 1.gab
- Liellopu gaļas buljons - 5.glāzes
- Kartupeļi - 500.gr
- Šķeltie zirnīši - 250.gr
- Sviests