Sātīga lēcu zupa ar žāvētu gaļu un konservētiem tomātiem
Uzvāri šo bagātīgo un aromātisko zupu!
1. Sīpolus eļļā un 2 ēdamkarotēs sviestā apcep zeltainus.
2. Pievieno burkānus, selerijas un maisot karsē 2-3 minūtes.
3. Pievieno šķiņķi un karsē vēl apmēram minūti.
4. Sautējumam pievieno tomātus savā sulā un 25 minūtes vāra uz lēnas uguns nenoslēgtā traukā.
5. Virumu laiku pa laikam apmaisa ar koka karoti. Zupā iemaisa lēcas, pielej buljonu, pieber sāli un turpina vārīt, kamēr lēcas kļuvušas mīkstas.
6. Vārīšanas ilgums ir apmēram 45 minūtes, bet tas, protams, atkarīgs no lēcām.
7. Reizēm lēcas uzsūc neiedomājamu šķidruma daudzumu. Tādā gadījumā zupai jāpielej vēl buljons vai ūdens.
8. Kad lēcas izvārījušās mīkstas, katliņu noņem no uguns, zupā iemaisa sieru un ēdamkaroti sviesta. Zupai kā piedevu pasniedz rīvētu sieru.
Sastāvdaļas
- Siers - 100.g
- Liellopu gaļas buljons - 4.glāzes
- Žāvētas lēcas - 250.g
- Konservēti tomāti - 200.g
- Šķiņķis - 200.g
- Burkāni - 2.gb
- Pētersīļi
- Sviests
- Olīveļļa
- Sīpols - 1.gb
- Sāls, pipari