Sarkano biešu buljons
Sastāvdaļas
- Liellopu gaļa ar kaulu
- Sarkanās bietes
- Citrona sula
- Sāls, pipari
- Cukurs
- Lauru lapas
- Sīpols
- Dilles, pētersīļi
Pagatavošana
Kopā ar gaļu un garšvielām vāra sarkanās bietes. Kad gaļa un bietes mīkstas, buljonu izkāš, noņem taukus, pielej mazliet citronu sulas, pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm un pētersīļiem. Pasniedz karstu tasītēs ar gaļas pīrādziņiem vai grauzdiņiem. Variants: bietes vāra sālsūdenī bez gaļas. Gatavas bietes sarīvē, izspiež sulu, ko pielej pie buljona, lai būtu sarkanāka krāsa. Buljonam pieliek krējumu, citronu sulu pēc garšas, pārkaisa ar zaļumiem, pasniedz tasītēs karstu vai aukstu ar grauzdiņiem.
V. Gustava, I. Jansone. Pavārgrāmata. Izdevniecība Liesma, 1978.