Aukstā dārzeņu zupa ar rīsiem
Katliņā uzvāra zupu kopā ar 2 glāzēm ūdens. Pievieno rīsus un, kad virums uzmutuļojis, pieber sāli un piparus, katlam uzliek vāku un ļauj 10-12 minūtes vārīties uz vidējas uguns. Rīsiem vārīšanas beigās jābūt ne pārāk mīkstiem, jo, zupai atdziestot, tie turpinās briest. Sāli pieber pēc garšas. Gatavu zupu salej 4 šķīvjos, katrām ieber rīvētu sieru, baziliku, samaisa un ļauj atdzist. Pasniedz istabas temperatūrā. Zupu nedrīkst atdzesēt ledusskapi. Tā jāpasniedz tajā pašā dienā. Šī zupa ir piemērota tikai siltam laikam. Pēc tās pasniedz kādu aukstu zivs vai gaļas ēdienu.
Sastāvdaļas
- Sāls, pipari
- Nevārītu rīsu - 1/2.glāzes
- Ūdens - 2.glāzes
- Pāri palikusi dārzeņu zupa - 2.glāzes
- Siers - 200.gr
- Baziliks