Kartupeļu zupa ar desiņām
Garšsaknes notīra, sasmalcina, liek katliņā sakarsētā sviestā un apcep, pielej ūdeni, pieliek notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli un vāra, kamēr kartupeļi mīksti, tad pieliek tomātu biezeni, no miziņas atbrīvotas, mazos gabaliņos vai ripiņās sagrieztas desas. Visu uzvāra; pasniedzot galdā, zupas porcijā ieliek krējumu, bagātīgi pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Sviests - 1.ēd. karote
- Skābs krējums - 4.ēd. karotes
- Tomātu biezenis - 2.ēd. karotes
- Ūdens - 1,5.l
- Burkāns - 1.gab
- Pētersīļi
- Selerijas
- Sīpoli
- Kartupeļi - 2.gab
- Desiņas (cīsiņi, mednieku desiņas) - 4.gab