Asā vasaras zupa ar tomātiem, papriku, gaļu un vīnu

Sildoša un pikanda zupa ar vīna aizdaru. 

FOTO: Shutterstock.com

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, katlā izkausē taukvielas, gaļu apcep, pievieno sasmalcinātos sīpolus un visu sacep, pielej buljonu, vāra apmēram pusstundu, tad zupā liek notīrītus, gabalos sagrieztus kartupeļus, ķimenes, sasmalcinātu citrona vai apelsīna miziņu un vāra, līdz gaļa un kartupeļi mīksti. Zupai pielej vīna, tomātu pastas, smalki sakapāta ķiploka un krējuma maisījumu. Pēc garšas pieliek sāli, pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Citrona (apelsīna) miziņa
  • Zaļumi
  • Sarkanvīns - 25.gr
  • Buljons - 1 1/2.l
  • Liesa liellopu gaļa - 200.gr
  • Kartupeļi - 4.gab
  • Sīpoli - 2.gab
  • Ķiploka daiviņas - 2.gab
  • Sviests - 2.ēd. karotes
  • Tomātu biezenis - 1.ēd. karote
  • Ķimenes - 1.tējkarote
  • Paprika - 2.tējkarotes
  • Lauru lapa - 1.gab
  • Sāls
  • Krejums