Asā vasaras zupa ar tomātiem, papriku, gaļu un vīnu
Sildoša un pikanda zupa ar vīna aizdaru.
Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, katlā izkausē taukvielas, gaļu apcep, pievieno sasmalcinātos sīpolus un visu sacep, pielej buljonu, vāra apmēram pusstundu, tad zupā liek notīrītus, gabalos sagrieztus kartupeļus, ķimenes, sasmalcinātu citrona vai apelsīna miziņu un vāra, līdz gaļa un kartupeļi mīksti. Zupai pielej vīna, tomātu pastas, smalki sakapāta ķiploka un krējuma maisījumu. Pēc garšas pieliek sāli, pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.
A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Citrona (apelsīna) miziņa
- Zaļumi
- Sarkanvīns - 25.gr
- Buljons - 1 1/2.l
- Liesa liellopu gaļa - 200.gr
- Kartupeļi - 4.gab
- Sīpoli - 2.gab
- Ķiploka daiviņas - 2.gab
- Sviests - 2.ēd. karotes
- Tomātu biezenis - 1.ēd. karote
- Ķimenes - 1.tējkarote
- Paprika - 2.tējkarotes
- Lauru lapa - 1.gab
- Sāls
- Krejums