Kartupeļu un gaileņu zupa

Gatavojam gailenes!
Gailenes var gardi apēst dažādos ēdienos - ne tikai mērcē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gailenes var gardi apēst dažādos ēdienos - ne tikai mērcē.

Notīrītas, sasmalcinātas gailenes sviestā pasautē, ievieto katlā, pielej verdošu ūdeni, pievieno taukvielās apceptus sīpolus un šķiņķa gabaliņus, sagrieztus kartupeļus, visu vāra. Pirms pasniegšanas zupai pievieno karstu pienu, krējumu, uzkaisa zaļumus.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Šķiņķis - 100.gr
  • Sakapāti zaļumi - 1.ēd. karote
  • Kartupeļi - 3.gab
  • Gailenes - 200.gr
  • Sviests - 2.ēd. karotes
  • Piens - 2.glāzes
  • Buljons vai ūdens - 1.l
  • Krejums - 2.ēd. karotes
  • Sviests - 1.ēd. karote
  • Sīpols - 1.gab