Kartupeļu un gaileņu zupa
Gatavojam gailenes!
Notīrītas, sasmalcinātas gailenes sviestā pasautē, ievieto katlā, pielej verdošu ūdeni, pievieno taukvielās apceptus sīpolus un šķiņķa gabaliņus, sagrieztus kartupeļus, visu vāra. Pirms pasniegšanas zupai pievieno karstu pienu, krējumu, uzkaisa zaļumus.
A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Šķiņķis - 100.gr
- Sakapāti zaļumi - 1.ēd. karote
- Kartupeļi - 3.gab
- Gailenes - 200.gr
- Sviests - 2.ēd. karotes
- Piens - 2.glāzes
- Buljons vai ūdens - 1.l
- Krejums - 2.ēd. karotes
- Sviests - 1.ēd. karote
- Sīpols - 1.gab