Kartupeļu krēmzupa

Vienkārši un gardi!

Zupu pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem, piedeva — grauzdētas baltmaizes šķēles vai kubiņi.

FOTO: Shutterstock.com

Zupu pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem, piedeva — grauzdētas baltmaizes šķēles vai kubiņi.

Karstā ūdenī vai buljonā liek notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, garšsaknes, sāli un vāra, līdz kartupeļi sāk šķīst. Zupai daļu šķidruma nolej, biezumus kopā ar sviestu vai krējumu un olu dzeltenumiem mikserī saputo, pielej pārējo šķidrumu, pievieno atsevišķi saputotus olu baltumus, izmaisa, izkarsē. Zupu pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem, piedeva — grauzdētas baltmaizes šķēles vai kubiņi.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sviests - 100.gr
  • Garšsaknes
  • Sīpols - 1.gab
  • Kartupeļi - 4.gab
  • Buljons vai ūdens - 1 1/2.l
  • Olas - 2.gab
  • Sāls
  • Zaļumi