Sīpolu zupa franču gaumē
Sīpolus notīra, sagriež ripiņās un apcep katliņā 2 ēd.k. sviesta. Pārkaisa ar sāli, pipariem, pārlej ar citrona sulu un minūti pasautē. Pielej buljonu un vāra uz lēnas uguns 15 min. Baltmaizes šķēles no abām pusēm apcep palikušajā sviestā. Zupu salej četrās ugunsizturīgās bļodās (der parastas māla bļodiņas), virsū liek pa divām maizes škēlēm, pārkaisa ar sieru, liek karstā cepeškrāsnī vai mikroviļņu kraāsnī, silda līdz siers izkūst. P.S. Zupā sīpoli kļūs saldeni.
Sastāvdaļas
- Sviests - 4.ēd.k.
- Citrona sula - 2.ēd.k.
- Rīvēts siers - 100.gr
- Franču baltmaiže - 8.šķēles
- Gaļas buljons (2 kub.) - 1.l
- Sāls, pipari
- Sīpoli - 800.gr