Melleņu zupa ar biezpiena klimpām
Laiks uz mežu - mellenes jau gatavas!
Katliņā ieleju apmēram litru ūdens. Kamēr tas uzvārās, samīcu
stingru mīklu no biezpiena, miltiem un olas. Verdošā ūdenī ar
karoti lieku mīklu un vāru apmēram piecas minūtes. Tad pievienoju
melleņu kompotu ar ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Uzkarsēju.
Noņemu katliņu no uguns, uzkaisu nedaudz cukura (lai virsū
neveidotos plēve).
Klimpas: Sajaucu biezpienu ar sakultu olu,
pievienoju sāli un cukuru pēc garšas un samīcu. Veidoju ar ūdenī
samitrinātām rokām apaļas klimpiņas un vāru verdošā ūdeni gatavas,
līdz tās uzpeld virspusē, tad izkāšu klimpas caurdurī. Uzlieku
piciņu sviesta, lai tās nesaliptu, ja pasniedzu atsevišķi, vai
tūlīt lieku melleņu zupā un pasniedzu galda.
Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Sviests.piciņa
- Sāls
- Milti .pēc vajadzības
- Ola - 1.gab
- Biezpiens - 150.gr
- Cukurs.pēc garšas
- Kartupeļu ciete - 1.ēd. akrote
- Melleņu kompots - 1/2.l
- Cukurs.pēc garšas