Kartupeļu un sīpolu zupa
Sīpolus sviestā un eļļā apcep brūnus, pievieno sāli pēc garšas un atstāj uz pannas.
Kartupeļus vāra 3 glāzēs buljona. Kad kartupeļi mīksti, tiem pievieno ceptos sīpolus un taukvielas, kurās tie cepušies.
Zupai pielej atlikušo 1/2 glāzi buljona un uzvāra.
Ar koka karoti daļu kartupeļu gabaliņu saspaida pret katliņa malām.
Turpina vārīt vēl 8-10 minūtes. Ja zupa pārāk bieza, pievieno vēl buljonu.
Ļoti koncentrētu buljonu var aizstāt ar ūdeni.
Katliņu noņem no uguns, pievieno zupai Parmas sieru, ja vajadzīgs - ari sāli. Galdā pasniedz kopā ar Parmas sieru.
Ieteikums: Pēc kartupeļu un sīpolu zupas labi garšos vienkārši gaļas ēdieni zemnieku gaumē.
Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads
Sastāvdaļas
- Mājās gata vota vērša gaļas buljona vai buljona koncentrāts - 3 1/2.gl
- Nomizoti, mazos kubveida gabaliņos sagriezti kartupeļi - 1.kg
- Sāls.pēc garšas
- Augu eļļa - 3.ēd. karotes
- Sviests - 3.ēd. karotes
- Nomizoti, plānās šķēlēs sagriezti sīpoli - 700.gr
- Svaigs parmas siers - 3.ēd. karotes