Sātīga vakariņu zupa aukstam laikam - kartupeļu un pupiņu zupa ar desiņām
Vēl noteikti plauktā palikušas pašu audzētas pupiņas, tādēļ vārām gardu zupu!
Izmērcētas pupiņas vāra kopā ar speķa ādām un garšsaknēm. Kad pupiņas pusmīkstas, pievieno sagrieztus kartupeļus. Speķi sīki sagriež, sīpolus sasmalcina, desiņām novelk ādu, tās sagriež ripiņās. Speķi sacep, pieliek sīpolus un desu ripiņas, cep, kamēr sīpoli caurspīdīgi, tad pievieno gatavai zupai.
Avots: A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Garšsaknes
- Sīpols
- Kartupeļi - 3.gab
- Žāvēts speķis, speķa ādas - 50.gr
- Pupiņas - 100.gr
- Ūdens - 1 1/2.l
- Sāls
- Desiņas (cīsiņi, mednieku desiņas utt.) - 2.gab