Tomātu zupa ar putraimiem
Kaulus aplej ar aukstu ūdeni, uzvāra, pieliek pētersīli, seleriju, sīpolu, vēl bridi pavāra, tad pieliek putraimus un turpina vārīt, līdz putraimi pusmiksti. Pusgatavai zupai pieliek sagrieztus burkānus, pavāra, pieliek kartupeļus un vāra, līdz zupa gatava. Gatavai pieliek tomātu biezeni un krējumu pēc patikas.
Recepte no grāmatas Brokastis, pusdienas, vakariņas.- Rīga: Olna,1999.
Sastāvdaļas
- Sāls
- Pipari
- Tomātu biezenis - 1.glāze
- Sīpols - 1.gab
- Kauli - 1 1/2.kg
- Ūdens - 5.l
- Kartupeļi - 800.gr
- Burkāni - 400.gr
- Putraimi - 150.gr
- Pētersīļi
- Selerija
- Krējums pēc garšas