Smeķīgā sēņu un gaļas zupa rudenīgā dienā

Smeķīga zupa no pašu dārzā augušiem sakņaugiem un pašu lasītām sēnēm. Vienkārši lieliski!

FOTO: Shutterstock.com

Notīra burkānus, sarīvē rupjās skaidās vai glīti sagriež, sasmalcina pētersīļu saknes.

Speķi sasmalcina, sacep.

Taukvielās liek sasmalcinātos sīpolus, sēnes, maisot apcep.

Karstā buljonā vai ūdenī liek vārīties visus sasmalcinātos produktus.

Vāra, kamēr mīksti.

Taukvielās maisot apcep miltus, pievieno zupai kopā ar sāli un pipariem.

Reklāma
Reklāma

Pasniedzot zupā liek krējumu, sakapātus zaļumus.

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 1.ēd. kar.
  • Sāls
  • Zaļumi
  • Buljons - 1.l
  • Pipari
  • Sālītas vai svaigas sakapātas sēnes - 1.glāze
  • Sīpols - 1.gab
  • Burkāns - 1.gab
  • Pētersīļi
  • Žāvēts speķis - 100.gr
  • vai sviests - 2.ēd. kar.
  • Krejums