Kartupeļu un burkānu biezeņa zupa
Karstā ūdenī vai buljonā liek vārīties notīrītus burkānus, kartupeļus. Izvārītos, mīkstos dārzeņus samaļ vai sašķaida mikserī viendabīgā masā. Sviestā maisot apcep miltus (nepieļauj krāsas izmaiņas). Apceptos miltus atšķaida ar zupas šķidrumu, kopā ar dārzeņu masu liek zupā, uzvāra. Zupas bļodā samaisa krējumu ar jēlas olas dzeltenumu, pielej karsto zupu, izmaisa, pārkaisa sakapātus zaļumus. Zupu pasniedz ar grauzdētām maizītēm.
Sastāvdaļas
- Sāls
- Milti - 2.ēd. kar.
- Sviests - 2.ēd. kar.
- Burkāni - 3.gab.
- Kartupeļi - 3.gab.
- Buljons vai ūdens - 2.l
- Saldais krejums - 1/2.glāze
- Olu dzeltenumi - 2.gab.
- Dilles vai pētersļi