Desiņu zupa
Desiņas, gurķus sagriež ripiņās. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves, sīpolus sagriež smalkos kubiņos. Katliņā lej ūdeni, liek varīties. Pannā apcep burkānus, liek kastrolīti ar verdošu ūdeni. Apcep sīpolu līdz zeltainai krāsai, liek kastrolītī pie burkāniem. Desiņas apcep brūnas, liek pie burkāniem un sīpoliem, pieber rīsus. Pannā apcep marinētos gurķīšus, liek klāt pie parējiem produktiem. Pievieno zupas buljonam gurķu marinādi. Beidzamo apcep tomātu mērci, kamēr tā maina krāsu, pievieno zupai. Pievieno garšvielas un vāra vēl minūtes 20. Pasniedz ar krējumu.
Sastāvdaļas
- Sīpols - 2 līdz 3.gab.
- Sāls, pipari
- Tomātu mērce - 1/2.l.burciņa
- Rīsi - 1 līdz2.saujas
- Marinēti gurķi - 1/2.l.burciņa
- Burkāni - 2 līdz 4.gab.
- Desiņas (cīsiņi, mednieku desiņas) - 800.gr