Zaļumu zupa ar olu
No gaļas un ūdens uzvāra buljonu, skābenes smalki sagriež. Spinātus liek katliņā, pārlej ar nedaudz ūdens, apsedz ar vāciņu un izsautē mīkstus, samaļ. Sīpolus smalki sakapā, apcep sviestā, pieber miltus, atšķaida ar buljonu, pieliek pie zupas spinātus un skābenes, pavāra 8-10 minūtes. Pirms pasniegšanas zupā ieliek gaļu un sakapātu olu. Pasniedz ar skābu krējumu, pārkaisa ar zaļumiem.
Recepte no grāmatas Brokastis, pusdienas, vakariņas.- Rīga: Olna,1999
Sastāvdaļas
- Lociņi - 10.gr
- Liellopu gaļa - 150.gr
- Ola - 1.gab
- Skābs krējums - 40.gr
- Sviests - 10.gr
- Milti - 1.karote
- Skābenes - 100.gr
- Spināti - 120.gr
- Sīpoli - 20.gr
- Pētersīļu zaļumi